Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

"Να πάρει θέση η κ. Μπιρμπίλη για τον ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ" ζητεί η Ένωση Αστυνομικων Αττικής

Δελτίο Τύπου στα attikanea, απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Αττικής, για τα όσα κατηγορείται τις τελευταίες μέρες με τα γεγονότα στην Κερατέα και ζητεί από την υπουργό ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, να πάρει θέση στο θέμα.

Τι έγινε, άρχισαν να φοβούνται οι "φίλοι μας" οι Ματατζήδες;;;;;

Δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Χαλκοκονδύλη 37 4ος όροφος Τ.Κ. 104 32 Αθήνα
Τηλ: 210 5236 302, 210 5249 914, 210 5249 913 Φαξ: 210 5222 760
email:eaya@otenet.gr Web page:www.easya.gr
Αθήνα, 14-12-2010
Αριθ. Πρωτ. : 227
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Μέσα στον απόηχο της οικονομικής κρίσης που έχει φέρει σε απόγνωση όλη την ελληνική κοινωνία, τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Λαυρεωτικής και συγκεκριμένα στην Κερατέα διαδραματίζεται ένας παραλογισμός.
Από τη μια πλευρά η Αστυνομία να υπερασπίζεται «ταμπουρωμένη» μια αγροτοδασική περιοχή και από την άλλη οι κάτοικοι της ίδιας περιοχής να προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκδιώξουν τους αστυνομικούς.
Έ ν α θ έ α τ ρ ο τ ο υ π α ρ α λ ό γ ο υ !
Από τα Μ.Μ.Ε και όχι από κάποια αρμόδια υπηρεσία, έγινε γνωστό, ότι στη συγκεκριμένη περιοχή θα δημιουργηθεί Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, Χ.Υ.Τ.Α.
Και αυτή την επιλογή σήμερα «χρεώνεται» η Αστυνομία, λες και αυτή έχει επιλέξει τη συγκεκριμένη περιοχή για τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α., με αποτέλεσμα να εγκαλείται από τους κατοίκους, τους τοπικούς φορείς αλλά και τα μέσα ενημέρωσης.
Κανείς έως τώρα δεν αναφέρει ότι η επιλογή δημιουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. στην Κερατέα καθώς και η εκκίνηση των απαιτούμενων έργων αποτελεί κυβερνητική επιλογή και σήμερα αποκλειστικά υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής.
Όλες αυτές τις μέρες που οι αστυνομικοί βάναυσα λοιδορούνται και δέχονται άγριες επιθέσεις με πέτρες και μολότοφ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων αστυνομικών, ουδείς από πλευράς της κυβέρνησης έχει πάρει θέση.
Καλούμε την καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής κ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ Τίνα να πάρει άμεσα θέση, στηρίζοντας την επιλογή για δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α. στη συγκεκριμένη περιοχή και παράλληλα εξηγώντας την με κάθε τρόπο, ακόμη και με την παρουσία της στην τοπική κοινωνία.
Οφείλει να κάνει αυτή τη δημόσια παρέμβαση και όχι να κρύβεται πίσω από τους αστυνομικούς κάνοντάς τους «σάκους του μποξ» για την αποφυγή του πολιτικού κόστους.
Η μια πλευρά είναι οι πολιτικές ευθύνες για τα όσα διαδραματίζονται και η άλλη πλευρά είναι οι υπηρεσιακές ευθύνες που αφορούν τη διαχείριση της αντιμετώπισης του γεγονότος.
Δυστυχώς οι εκεί εργαζόμενοι αστυνομικοί αυτές τις μέρες απασχολούντο επί 18 ώρες σε σημείο που «οριακά στέκονται όρθιοι», συνυπολογίζοντας σε αυτό τις καιρικές συνθήκες, τα όσα υφίστανται (πέτρες, μολότοφ κ.ά.) από τους διαδηλωτές και φυσικά την έλλειψη διοικητικής μέριμνας.

Για το Δ.Σ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΚΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΙΚΕΤΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣ

Από το blog attikanea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου