Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011
ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ»
METΩΠΟ AΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ


«Σε γελοιογραφικό σκίτσο και σε τσιράκι της κυβέρνησης μετατρέπεται με αστρονομική ταχύτητα η Περιφερειακή «Αυτοδιοίκηση» της Αττικής.
Με βάση τον Καλλικράτη η διαχείριση των απορριμμάτων ανήκει στις αρμοδιότητες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας. Κι αντί να γίνει αυτό, αντί να συνέλθει άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο για ένα κορυφαίο αστικό θέμα που προκαλεί την εξέγερση ή την απόγνωση των κατοίκων στην Κερατέα, στο Γραμματικό, στη Φυλή, τις συνεχείς κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, τη φρίκη όλης της Αθήνας για μια μεγαλούπολη – σκουπίδι,
η Περιφέρεια με την απουσία της συνεργεί στις παρανομίες και τις κομπίνες της κυβέρνησης.
Αντί για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής τη στιγμή που δεν υφίσταται καν πλέον ο Νομός Αττικής, με απόφαση της Εκτελεστικής του Επιτροπής τη στιγμή που απαιτείται από τον νόμο σύγκληση ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου, εγκρίνει τη σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα τεσσάρων εργοστασίων βιολογικής ξήρανσης,
με την υποκίνηση του υπουργού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κτλ κτλ που ανακοινώνει ότι θα την φέρει για έγκριση στη Βουλή. Και με εκπληκτική ικανότητα συντονισμού στα πλαίσια της Κυβέρνησης Παπανδρέου η Υπουργός «Περιβάλλοντος» ανακοινώνει τους «περιβαλλοντικούς» όρους που θα λειτουργήσουν οι μονάδες αυτές.
Απέναντι στην παράνομη αυτή μεθόδευση που οδηγεί στην πιο ακριβή, αντιοικολογική και αναχρονιστική λύση, που είναι όμως χρυσοφόρα για τα γνωστά μεγάλα συμφέροντα, ο αγώνας στην Κερατέα, τον Μαραθώνα, τις δυτικές συνοικίες για διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, εναλλακτική διαχείριση, οικιακή κομποστοποίηση κλπ, η ενημέρωση όλων των πολιτών που εν τη αγνοία τους υφίστανται την πλήρη χειραγώγηση της μαζικής ενημέρωσης από τα ίδια μεγάλα συμφέροντα, αξίζει να συνεχισθεί με πάθος και επιμονή. Γιατί η Αττική μπορεί, ακόμη, να σωθεί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου