Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΗ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΗ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Η απόφαση για το πρώτο θέμα της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα (ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ), πάρθηκε με πραξικοπηματικό τρόπο αφού, με ευθύνη του προέδρου του ΔΣ μπήκαν σε αντιπαράθεση δύο προτάσεις ( η δική μου ως εισηγητή και του Δημάρχου, την οποία κανείς από τους παρισταμένους δεν κατάλαβε) χωρίς να πρέπει.
Οι προτάσεις έπρεπε να μπουν διαδοχικά στην διαδικασία της ψηφοφορίας, γιατί και η μια και η άλλη περιείχαν στοιχεία, που θα μπορούσαν να ψηφιστούν και από τις δύο πλευρές. Ο πρόεδρος και ο Δήμαρχος μεθόδευσαν έτσι τη διαδικασία ώστε να διαιρεθεί το ΔΣ και να αφαιρεθούν όλα τα αιχμηρά σημεία της εισήγησης. Σημειωτέον ότι στην πρώτη ψηφοφορία, η οποία αγνοήθηκε από τον πρόεδρο, πέρασε ομόφωνα η δική μου πρόταση (εισήγηση). Αυτό μπορει να αποδειχτεί εύκολα από την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών.
Θεωρώ την όλη μεθόδευση πραξικοματική και την τελική απόφαση άκυρη. Ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου αρνούμαι να την υπογράψω και θα κινήσω τις νόμιμες διαδικασίες για επανάληψη της ψηφοφορίας.
Μαραθώνας 23/02/11


Φώτης Δεληβοριάς

Υ.Γ. Παραθέτω το πλήρες κείμενο της πρότασής μου την οποία κανείς σύμβουλος δεν είχε αντίρρηση να ψηφίσει έστω και ως ψήφισμα (βλ. και τοποθετήσεις Μ. Μυλωνά και Α. Πιοτόπουλου της πλειοψηφίας).

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Το Δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα αφού άκουσε τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις των συμβούλων , της επιτροπής και των δημοτών
ΚΡΙΝΕΙ
Ότι το έργο του ΟΕΔΑ Δήμου Μαραθώνα (Μαύρο βουνό Γραμματικού) είναι καταστροφικό για το περιβάλλον και τον πολιτισμό της περιοχής μας, τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο αντίθετο προς τις οδηγίες της ΕΕ, εξωφρενικά υψηλού κόστους, πολλαπλά παράνομο και ξεπερασμένο στη μεθοδολογία.
ΕΚΦΡΑΖΕΙ
Την αντίθεσή του στον Περιφερειακό σχεδιασμό και την υλοποίησή του με αυτό τον τρόπο, ζητά το σταμάτημα των εργασιών, αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και του εργολάβου και συζήτηση από μηδενική βάση.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
1. Να οργανώσει εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών και της κοινής γνώμης με όλα τα πρόσφορα μέσα.
2. Στήριξη και συνέχιση των νομικών και τεχνικών ενεργειών της πρώην κοινότητας Γραμματικού και της επιτροπής αγώνα.
3. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε συμπόρευση με την Κερατέα, άλλους ΟΤΑ και κινήματα πολιτών.
4. Οργάνωση της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου με στόχο την κοινωνία της ανακύκλωσης σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ (πρόληψη, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση).
5. Την υλοποίηση των παραπάνω αναλαμβάνει το ΔΣ πλαισιωμένο από εκλεγμένη επιτροπή πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου