Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΜΑΧΗ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

ΜΑΧΗ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ


  • Ρεπορτάζ Γιώργος Κόλλιας
Η πολυσχεδιασμένη επιχείριση "κατάκτησης" του Βαρνάβα για τον αγωγό φυσικού αερίου έγινε τελικά σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου.
Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, ασφαλίτες και αστυνομικοί "εκστράτευσαν" ενάντια στους πολίτες του Βαρνάβα που συγκεντρωμένοι στα όρια Βαρνάβα - Καλάμου προστάτευαν τον τόπο τους.
Παρ΄ ότι τις προηγούμενες μέρες φάνηκε ότι ενδεχόμενα να μπορούσε να υπάρξει κάποιος διάλογος, σήμερα ο Αστυνομικός Διευθυντής, επικεφαλής της επιχείρισης, δήλωσε στους εκπροσώπους των κατοίκων Τσιμίνη Παναγιώτη πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα, Στάμου Πέτρο Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Μαραθώνα και Κόλλια Γιώργο πρώην πρόεδρο της Κοινότητας Βαρνάβα, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα καμιάς συζήτησης κι όχι τα μηχανήματα θα προχωρήσουν, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα.
Στις ενστάσεις των εκπροσώπων ότι έχουν εναλλακτική πρόταση την οποία δεν συζητά η εταιρία, ότι κανένας εκπρόσωπος της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. δεν εμφανίζεται για να προσκομίσει τα νομιμοποιητικά έγγραφα που ισχυρίζονται ότι έχουν, δεν υπήρξε καμία απάντηση.
Κι ακόμη καμία ενέργεια του κ. Διευθυντή δεν υπήρξε όταν επώνυμα καταγγέλθηκε ότι το χωματουργικό μηχάνημα δεν είχε πινακίδες και ζητήθηκε να τηρηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.
Όπως ήταν αναμενόμενο από τους εκπροσώπους δηλώθηκε ότι δεν πρόκειται οι κάτοικοι να επιτρέψουν την διέλευση μηχανημάτων στα όρια του Βαρνάβα.
Στην συνέχεια και παρά τις επιφυλάξεις των χειριστών των μηχανημάτων επιχειρήθηκε η είσοδος στα όρια του Βαρνάβα. Μια διμοιρία των ΜΑΤ προπορευόταν ακολουθούσε το μηχάνημα και άλλη μια διμοιρία ακολουθούσε, Με την είσοδο της "πομπής" στα όρια του Βαρνάβα άρχισε ένας καταιγισμός από πέτρες, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ να υποχωρήσουν. Νέα απόπειρα να ξεκινήσει άλλη επίθεση σκόνταψε στην άρνηση των χειριστών, οι οποίοι δεν τολμούσαν να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους κατοίκους.
Η πρώτη μέρα έληξε άδοξα για την ΔΕΣΦΑ και τις δυνάμεις καταστολής. Όλος ο συρεφετός αποτελούμενος από χειριστές, εκπρόσωπους της εταιρίας, ΜΑΤατζήδες, ασφαλίτες και αστυνομικούς αποχώρησαν.
Οι πληροφορίες λένε ότι αύριο θα επανέλθουν με περισσότερες δυνάμεις. Αλλά την ίδια "υπόσχεση" έδωσαν και οι κάτοικοι. ότι αύριο θα είναι και πάλι εκεί με περισσότερες δυνάμεις.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

...ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ

Η "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ" ΑΡΧΙΖΕΙ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΜΑΤ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ

Η ΩΡΑ ΤΗΣ "ΜΑΧΗΣ"
ΚΙ ΑΛΛΗ ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΜΑΧΗ"
Η... ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ



ΤΑ "ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΑΤΖΗΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου