Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ζάκυνθος: κλείνει ο ΧΥΤΑ στο Θαλάσσιο Πάρκο

16 Μαΐου 2011, 14:29

Ζάκυνθος: κλείνει ο ΧΥΤΑ στο Θαλάσσιο Πάρκο

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στην άμεση δημιουργία εργοστασίου διαλογής και επεξεργασίας υπολειμμάτων στη Ζάκυνθο και στη δρομολόγηση των διαδικασιών να κλείσει ο ΧΥΤΑ στο Σκοπό, που επιβαρύνει τον χώρο του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου, κατέληξαν οι συζητήσεις που είχαν στο ΥΠΕΚΑ ο δήμαρχος Ζακυνθίων, Στέλιος Μποζίκης, και ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Μυλωνάς, την Παρασκευή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον δήμαρχο, το υπουργείο αποδέχεται τη λειτουργία του ΧΥΤΥ στη θέση Λίβα, με την προϋπόθεση, ότι, πρώτα θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο διαλογής απορριμμάτων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στέλιος Μποζίκης ανέφερε ότι έχει ήδη επιλεγεί ένας χώρος, όπου θα δημιουργηθεί κέντρο ανακύκλωσης, μηχανική διαλογή με εργοστάσιο διαλογής και κομποστοποίηση, και για το οποίο υπάρχει θετική προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Σε ό,τι αφορά τον ΧΥΤΑ στο Σκοπό, ο δήμαρχος τόνισε πως στο υπουργείο Περιβάλλοντος θεωρούν δεδομένο ότι αυτός ο χώρος έχει ημερομηνία λήξεως, ενώ προσέθεσε ότι η δημοτική αρχή θα αποκαταστήσει σταδιακά το χώρο.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου