Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Δελτίου Τύπου της ΑΣΚ-ΟΤΑ και των Δημοτικών-Περιφερειακών κινήσεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Δελτίου Τύπου της ΑΣΚ-ΟΤΑ και των Δημοτικών-Περιφερειακών κινήσεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. (Α.Σ.Κ.- Ο.Τ.Α.), τα Περιφερειακά Σχήματα και οι Δημοτικές Κινήσεις που υποστήριξαν οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε όλη τη χώρα εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να παραδώσει ολόκληρη την διαχείριση των απορριμμάτων από την αποκομιδή ως και την τελική διάθεση στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση προωθεί την μετατροπή των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, σε Ανώνυμες Εταιρίες, με αποτέλεσμα την απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων σ’ αυτούς τους φορείς, την κατακόρυφη αύξηση των δημοτικών τελών και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας των Ο.Τ.Α.

Παράλληλα η κυβέρνηση προχωρά με διαδικασίες fast truck την υλοποίηση του προγράμματος κατασκευής και λειτουργίας των τεσσάρων (4) μονάδων επεξεργασίας στην Αττική με Σ.Δ.Ι.Τ, δυναμικότητας 1.350.000 τόνων, που θα υποθηκεύει με τον χειρότερο τρόπο κάθε προσπάθεια για εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων και θα ενταφιάσει την ανακύκλωση.

Η Α.Σ.Κ.- Ο.Τ.Α. και οι περιφερειακές και δημοτικές κινήσεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ζητούν την μετατροπή όλων των Φο.Δ.Σ.Α. της χώρας σε Ν.Π.Δ.Δ.

Ιδιαίτερα για την Αττική ζητούν την άμεση έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για την σύσταση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου ως καθολικού διαδόχου του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., σύμφωνα με το άρθρο 211, του Ν.3852/2010. Με τη σκόπιμη καθυστέρηση της σύστασής του θέλουν να καταργήσουν τον Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. και να παραδώσουν τις εγκαταστάσεις και τις δραστηριότητές του χωρίς κόστος, ως προίκα, στους δήθεν επενδυτές ιδιώτες.

Οι παραπάνω κινήσεις αγωνίζονται για την ενίσχυση και διεύρυνση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών των ΟΤΑ και ιδιαίτερα του ευαίσθητου τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων από τις υπηρεσίες καθαριότητας ως και τους Φο.Δ.Σ.Α.

Εκφράζουν την πλήρη αλληλεγγύη τους στους αγώνες των εργαζομένων στους ΟΤΑ για την υπεράσπιση της εργασίας τους και της επιβίωσης των οικογενειών τους, ενάντια στις μειώσεις των αποδοχών τους, τις απολύσεις, τη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων.

Διεκδικούν επίσης από κοινού την ενίσχυση κονδυλίων για την Τ.Α. και την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων για την υπεράσπιση όλων των εργαζομένων και των πολιτών από τις επιπτώσεις της λαίλαπας του μνημονίου και χαρατσιών που επέβαλλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου – Παπαδήμου.

Τέλος καλούν όλα τα δημοτικά και περιφερειακά σχήματα να θέσουν το θέμα σ’ όλους τους Ο.Τ.Α. α’ και β βαθμού, να ενημερώσουν τους πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για αυτήν την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και να συντονίσουν τις δράσεις τους με τα σωματεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ , τις περιβαλλοντολογικές οργανώσεις και τα κινήματα πολιτών για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.

Αθήνα 19 Νοεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου