Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές: απονομή βραβείων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής Βραβείων του διαγωνισμού “Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές”, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, με την παρουσία των διακριθέντων μαθητών, εκπαιδευτικών, καθώς και εκπροσώπων από τους 19 Δήμους, που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, στελεχών του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων και ελλήνων Ολυμπιονικών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμούς απεύθυναν ο κ. Μιχάλης Κοντογιάννης, Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ο κ. Μιχάλης Χάλαρης, Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ο κ. Κώστας Καρτάλης, Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων.

Η εκδήλωση αποτέλεσε την κορύφωση της πρωτοβουλίας, η οποία διεξήχθη υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κου Καρόλου Παπούλια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Με την αφορμή της τελετής βράβευσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κος Κάρολος Παπούλιας, απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «Πρωτοβουλίες όπως οι Μεγάλες Γιορτές της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης συμβάλλουν στην κινητοποίηση των παιδιών και την ενεργό συμμετοχή τους στο σημαντικό αλλά και αναγκαίο έργο της ανακύκλωσης. Η Πολιτεία οφείλει να είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας, προκειμένου να μάθουμε να ζούμε με σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον, στα πλαίσια μιας φιλοσοφίας που αν γίνει τρόπος ζωής μόνο επωφελής μπορεί να είναι. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, τους νικητές και τους διοργανωτές με την ευχή να υπάρξουν και στο μέλλον παρόμοιες εκδηλώσεις με την ίδια επιτυχία».

Μέσα σε ένα άκρως εορταστικό κλίμα, οι διακριθέντες μαθητές επιβραβεύτηκαν για τη συμβολή τους στην ανακύκλωση και για την εξαιρετική επίδοσή τους, όσον αφορά στην ποσότητα των ανακυκλώσιμων συσκευασιών που επέστρεψαν στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου τους.

Συνολικά, εντός του ενός μήνα που διήρκεσε η εν λόγω δράση, οι μαθητές από τις 2.224 σχολικές μονάδες σε 19 Δήμους, που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα, ανακύκλωσαν 4.631.852 συσκευασίες, ξεπερνώντας κάθε αρχική εκτίμηση και προσδοκία και κάνοντας το δικό τους «δώρο» στο περιβάλλον.

Η ένθερμη ανταπόκριση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και η ουσιαστική συνεργασία των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η διαμόρφωση της περιβαλλοντικής κουλτούρας και συνείδησης διευκολύνεται μέσα από συλλογικές δράσεις, όπως η συγκεκριμένη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν τα σχολικά τμήματα, που διακρίθηκαν ανά δήμο.

«Όταν σχεδιάζαμε το μαθητικό διαγωνισμό “Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την τόσο ένθερμη ανταπόκριση των μαθητών. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σήμερα βραβεύουμε τους πρωταγωνιστές της προσπάθειας, τα αποτελέσματα της οποίας υπερέβησαν κάθε αρχική μας προσδοκία. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, στις οικογένειες και στους εκπαιδευτικούς τους, που δίνουν το μήνυμα όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά ότι η ανακύκλωση οφείλει να γίνει “στάση ζωής” για ένα καλύτερο αύριο.» δήλωσε η κα Φλωρεντία Κουλαμπά, Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

πηγή : econews 22/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου