Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Σχόλια -- Παρατηρίσεις -- Απόψεις -- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ


Λάβαμε μέσω e-mail , την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 , την παρακάτω επιστολή προς τον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ιορδάνη Λουϊζο :




Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε,


Οι σπασμωδικές κινήσεις του Δήμου Μαραθώνα στην υπόθεση του ΧΥΤΑ Γραμματικού μου θυμίζει λίγο πολύ από τις φράσεις του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που προκειμένου να "εξηγήσει" την συμπεριφορά μερικών .....πολεμιστών, - στην περίπτωση μας του Δήμου Μαραθώνα – έλεγε..

"" Υπάρχουν πολλοί που επειδή 'έριξαν δυο τουφεκιές στον Τούρκο, πιστεύουν ότι ΑΥΤΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" !!!!!

Δηλαδή Κύριε Δήμαρχε εσέίς έτσι θα σταματήσετε το έργο μόνο με αυτό ??????????????????

Όχι δεν είμαι μηδενιστής και ούτε είμαι αντίθετος απλά για να κάνω αντιπολίτευση….

Προσωπικά χαιρετίζω έστω και την καθυστερημένη κίνηση του Δήμου να καταφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αναφορών για το ΧΥΤΑ Γραμματικού. Η κίνηση σωστή, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς του Δήμου. Άραγε το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος περίμενε?? Πριν το πόρισμα τι έκανε?? Δεν θα έπρεπε σαν Δήμος να αποδείξει με Πανεπιστημιακές Μελέτες αυτό που η επιτροπή Αγώνα κατά των ΧΥΤΑ κατόρθωσε μέχρι σήμερα???

Το ύποπτο στην υπόθεση είναι ότι ο Ενιαίος πλέον Δήμος Μαραθώνα αποτελείται σύμφωνα με την απογραφή του 2001 από 26,899 κατοίκους. Η καταγγελία του Δήμου συνυπογράφτηκε από 1.379 κατοίκους του δήμου, δηλαδή το 5.1 % του συνόλου των κατοίκων.

Και σας ερωτώ κύριε Δήμαρχε του Μαραθώνα,

Είναι το ίδιο πράγμα να διαφωνούν στην υλοποίηση κατά του ΧΥΤΑ 1379 κάτοικοι, και είναι το ίδιο να παρθεί απόφαση από κοινού όλων των συνδυασμών του Δήμου Μαραθώνα με ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ??????

Είχα την τύχη να βρεθώ στην Επιτροπή Αναφορών στις Βρυξέλες, σας πληροφορώ όλοι οι Δήμαρχοι είχαν έρθει με ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥΣ.

Το να μπει στη διαδικασία μια Επιτροπή ή ένας ιδιώτης να μαζέψει Υπογραφές είναι εντελώς διαφορετικό από το να μπει στην ίδια διαδικασία ένας Δήμος ….. Δηλαδή οι 26,899 – 1,379 = 25,520 κάτοικοι θέλουνε το έργο ??

Ή μια άλλη εκδοχή είναι ότι από το σύνολο των ψηφοφόρων μόνο 5,1 % σας ακολουθεί και τότε τίθεται θέμα αμφισβήτησης σας !!! Μήπως θα πρέπει να πάμε σε Νέες Δημοτικές Εκλογές ??

Κύριε Δήμαρχε,

Ειλικρινά δε ξέρω τι σας συμβουλεύουν οι πολυδιαφημιζόμενοι Δικηγόροι ΣΑΣ.

Το μόνο βέβαιο που υποστηρίζω και μπορώ να το πω με κάθε βεβαιότητα είναι ότι αν η Επιτροπή Αγώνα κατά των ΧΥΤΑ είχε στη διάθεση της ένα Α χρηματικό ποσό θα είχε προχωρήσει σε πράγματα και κινήσεις που θα τελείωνα μια για πάντα την υπόθεση. Δυστυχώς ο Δήμος ενώ έχει τα χρήματα δεν κάνει τίποτα από αυτά και αυτό είναι το ύποπτο. Επαναλαμβάνει περιττά πράγματα με το αζημίωτο βέβαια.

Με Τιμή

Κυριάκος Γκίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου