Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

22 ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ '' ΠΡΑΞΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ '' ! ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ;!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 15/11/2013

Επίκαιρη Ερώτηση Γ. Πάντζα για τον ΟΕΔΑ/ΧΥΤΑ Γραμματικού

Ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Πάντζας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος, σχετικά με το έργο της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Βορειοανατολικής Αττικής στη θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού.
Στην επίκαιρη ερώτηση επισημαίνεται ότι στις 18/1/2011 εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του ΥΠΕΚΑ η «Έκθεση μερικού Ελέγχου» για το συγκεκριμένο έργο.
Στην έκθεση αποτυπώθηκαν τα τεράστια σφάλματα, οι κραυγαλέες παραλείψεις και οι αυθαιρεσίες στο στάδιο σχεδιασμού και αδειοδότησης του έργου, που διαπιστώθηκαν μετά από έρευνες της ΕΥΕΠ. 
Ωστόσο, 22 μήνες μετά και ενώ τα έργα συνεχίζονται, η ΕΥΕΠ δεν έχει ακόμα προχωρήσει στην έκδοση της τελικής «πράξης βεβαίωσης παράβασης», όπως αυτό προβλέπεται, σύμφωνα με τις διαδικασίες.
 Το γεγονός αυτό ενισχύει τη διάχυτη υποψία των τοπικών κοινωνιών, των τοπικών φορέων αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι διαπιστωμένες παραλείψεις και τα πρόδηλα σφάλματα του έργου τείνουν να συγκαλυφτούν.
Ο Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό να έρθει στη Βουλή και να τον ενημερώσει γιατί δεν έχει εκδοθεί ως τώρα η «πράξη βεβαίωσης παράβασης» και πότε αυτή πρόκειται να εκδοθεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου