Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΕΥΡΩ-ΒΟΜΒΑ στο πάρτι των σκουπιδιών

Tο έγγραφο-ντοκουμέντο, που φέρνει στο φως η «Ε» με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου 2014, το οποίο υπογράφει η πρόεδρος της Επιτροπής Ε. Μαζόνι, αποκαλύπτει ότι γίνεται αποδεκτή η προσφυγή, κατά του διαγωνισμού και της χρηματοδότησης έργου ΣΔΙΤ, όπως επίσης ότι διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα. Παράλληλα, από την Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τέθηκαν «αιρεσιμότητες» στην Ελλάδα σχετικά με τη χρηματοδότηση έργων από το ΣΕΣ 2014-2020. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι σε σχέση με τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, η αιρεσιμότητα σημαίνει υποχρεωτική αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) σε κάθε περιφέρεια. Δηλαδή με απλά λόγια πρέπει να αναθεωρηθούν οι περιφερειακοί σχεδιασμοί, που δρομολογήθηκαν από τις αρχές τις δεκαετίας του 2000 μέχρι σήμερα και έχουν γίνει αντικείμενο μεγάλων συγκρούσεων σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.



Παρουσιάζουμε το έγγραφο-ντοκουμέντο

Το έγγραφο με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου 2014,  το οποίο υπογράφει  η πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ε. Μαζόνι, αποκαλύπτει ότι γίνεται αποδεκτή η προσφυγή,  κατά του διαγωνισμού  και της χρηματοδότησης έργου ΣΔΙΤ, όπως επίσης  ότι διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα. Παράλληλα, με παρέμβαση  της χρηματοδοτικής αρχής κλείνουν οι στρόφιγγες  της χρηματοδότησης.

Πληροφορούμαστε ότι από την πλευρά των εργολάβων, που επί τρία χρόνια έχουν εμπλακεί στις πολύπλοκες διαδικασίες των διαγωνισμών, ξεχειλίζει η οργή και κορυφώνεται η αγωνία για τις εξελίξεις. Βλέπουν ότι εξαιτίας των χειρισμών των εκλεκτών τους σε κεντρική κυβέρνηση και περιφέρειες, παρά τη μεταξύ τους στενή συνεργασία και καλή συνεννόηση οδηγούνται σε νέες μεγάλες ανατροπές και περιπέτειες, με τεράστιες ζημιές στον επιχειρηματικό προγραμματισμό τους. Είναι χαρακτηριστικό το συμβάν πρόσφατης συνάντησης εκπροσώπων αναδόχων από τους μεγαλύτερους εργολαβικούς ομίλους με αιρετό άρχοντα μεγάλης περιφέρειας της χώρας, που τον έλουσαν με βαριά γαλλικά και οι φωνές τους ακούγονταν από τα παράθυρα. Τηρούν ωστόσο όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συγκρατημένη στάση και τακτική αλληλοϋποστήριξης, ελπίζοντας αμέσως μετά τις εκλογές σε κινήσεις διαχείρισης της κατάστασης και διάσωσης των συμφερόντων τους.

πλήρες δημοσίευμα :

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ΕΣΠΑσε το πάρτι των σκουπιδιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου