Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Η διαπλοκή των σκουπιδιών

Η διαπλοκή έστησε ένα μεγάλο πάρτι στο όνομα της διαχείρισης των σκουπιδιών. Κεντρική κυβέρνηση, υπουργεία (Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών), περιφερειάρχες και μεγαλοεργολάβοι δούλεψαν μεθοδικά κόντρα στα συμφέροντα των πολιτών. 
Τα ντοκουμέντα, που αποκαλύπτει σήμερα η «Ε» και τα οποία αποτελούν συνέχεια προηγούμενων ρεπορτάζ στα οποία έχει κατ' επανάληψιν θίξει το θέμα, φέρνουν στο φως το «κολασμένο μυστικό» με ονοματεπώνυμα. Αυτό, που οι πρωταγωνιστές και οι κομπάρσοι στο μοίρασμα των αναθέσεων στους μεγάλους ομίλους ήθελαν να μείνει κρυφό, τουλάχιστον μέχρι τις κάλπες. Προφανείς ο λόγος και η αγωνία τους...
Η Ε.Ε. διαπιστώνει ότι παραβιάζονται κατάφωρα οι κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού, η οδηγία για τα απόβλητα, αλλά και οι βασικές επιλογές της ευρωπαϊκής πολιτικής για την πρόληψη παραγωγής αποβλήτων με έμφαση στη μείωσή τους και την ανακύκλωση.
Ολα ξεκίνησαν έπειτα από προσφυγή φορέων και κατοίκων στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου. Συνοδευόμενη από πλήρη τεκμηρίωση, η πρωτοβουλία τους αποτελεί παράδειγμα για τη στάση των ενεργών πολιτών.
πλήρες άρθρο :

Η διαπλοκή των σκουπιδιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου