Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

"Ωμή πολιτική παρέμβαση" ΥΠΕΚΑ καταγγέλλει η Ρένα Δούρου

Την απόσυρση του άρθρου 17 του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για «Ενίσχυση της ανακύκλωσης και βελτίωση της διαχείρισης των αποβλήτων» ζητεί από το αρμόδιο υπουργείο η νέα περιφερειακή αρχή Αττικής καταγγέλλοντας την απόπειρα της κυβέρνησης να κηδεμονεύσει την αναθεώρηση των περιφερειακών σχεδιασμών Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Η Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης. Η περιφερειακή αρχή χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη τροπολογία απαράδεκτη και προειδοποιεί ΥΠΕΚΑ και κυβέρνηση να μην επιχειρήσουν κάτι αντίστοιχο και στο μέλλον συμπληρώνοντας πως το ίδιο πρέπει να κάνουν και για το σύνολο του σχεδίου νόμου, που επιχειρούν να «νομιμοποιήσουν» με μια τυπική διαδικασία διαβούλευσης μιας εβδομάδας.
Η Ρένα Δούρου, αφού έκανε λόγο για διαβούλευση εξπρές, επεσήμανε πως το ΥΠΕΚΑ «επιχειρεί ωμή πολιτική παρέμβαση σε βάρος των Περιφερειών, επιχειρώντας να   ελέγξει και να κηδεμονεύσει τη διαδικασία αναθεώρησης των Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Απορριμμάτων» και τονίζοντας πως «τούτο επιχειρείται σήμερα μέσω του άρθρου 17 του νομοσχεδίου». 
πλήρες ρεπορτάζ :
http://www.avgi.gr/article/4934094/-omi-politiki-parembasi-upeka-kataggellei-i-rena-dourou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου