Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Τσιρώνης: Η δημιουργία ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ δεν είναι λύση . Ο αν.υπουργός διευκρινίζει για τους κατοίκους του Γραμματικού

Ο αν.υπουργός διευκρινίζει για τους κατοίκους του Γραμματικού

Δεν υπάρχει ζήτημα προσωρινής λειτουργίας του ΧΥΤΑ Γραμματικού, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης ύστερα από συνάντηση που είχε με την Επιτροπή Αγώνα Γραμματικού σε μια προσπάθεια κατευνασμού των κατοίκων της περιοχής.

«Η βούληση του υπουργείου είναι σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση από την λειτουργία ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ» τόνισε ο κ. Τσιρώνης, επισημαίνοντας ότι στόχοι αποτελούν «η πρόληψη, η διαλογή στην πηγή και η ανακύκλωση».

«Δεν είναι σε καμία περίπτωση δική μας αρμοδιότητα το να χωροθετούμε ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ» πρόσθεσε ο κ. Τσιρώνης, τονίζοντας ότι «αυτό αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής και της κ. Δούρου. Ως εκ τούτου δεν προκύπτει καμία ανησυχία», ενώ ανέφερε ότι «πολιτική του υπουργείου είναι η εξεύρεση λύσεων με κοινωνική συναίνεση και αυστηρό περιβαλλοντικό έλεγχο».

Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΑΠΕΝ, πολύ σύντομα θα παρουσιάσει το νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων το οποίο θα τεθεί στην διαβούλευση των πολιτών.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, ο κ. Τσιρώνης έχει την πεποίθηση ότι ο νέος σχεδιασμός θα ικανοποιήσει τους πολίτες και θα ανοίξει τον δρόμο για πολύ μεγαλύτερη ανακύκλωση και οριστική επίλυση του προβλήματος.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι κάλεσαν τον αναπληρωτή υπουργό να επισκεφθεί το έργο προκειμένου να αποκτήσει ίδια αντίληψη για την ακαταλληλότητα της χωροθέτησης, ενώ ο υπουργός δεσμεύθηκε να μεταβεί στο σημείο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Τέλος, ο κ. Τσιρώνης εξέφρασε την ελπίδα για ενεργοποίηση των πολιτών, καταλήγοντας λέγοντας ότι «θέλουμε να διαχειρίζονται τα απορρίμματα σαν περιουσιακό τους στοιχείο, να ελαχιστοποιήσουν τον όγκο των σύμμεικτων απορριμμάτων, να προτιμούν τις μη ρυπαίνουσες συσκευασίες, ώστε να απαλλαγούμε από αυτό το χρόνιο πρόβλημα.

Τσιρώνης: Η δημιουργία ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ δεν είναι λύση - κοινωνία - Το Βήμα Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου